מסגרת הפעילות: סדנא בת 30 שעות הדרכה.
קהל היעד: מורים וותיקים המעונינים לקבל כלים לשיפור היכולת שלהם לחנוך מורים צעירים.
מטרות: מטרת הסדנא לתת בידי המורה הוותיק כלי חניכה, לשם שיפור יכולת ההוראה וניהול פעילות הכיתה, של המורה הצעיר.
רציונאל: מגמת הפעולה כולה לאפשר צמיחה של המורה הצעיר, תוך ניצול הידע והניסיון הקיים בבית הספר. עיקר הסדנא
בשיפור היכולת של המורה הוותיק במתן ביקורת בונה. כיוון שאחד הנושאים הקשים ביותר עבור המורה הצעיר הוא הפעלת משמעת אפקטיבית בכיתה, יהיה זה אחד הנושאים המרכזיים בהם תדון הסדנה. בית ספר שיפתח את ההדרכה הפנימית בתוך צוות המורים, יכול להגיע לשיפור משמעותי של איכות ההוראה, ללא סיוע ארוך טווח מגורמי חוץ.
פרוט נושאי הפעילות: הדרכה על הדרכה. חיזוק הביטחון העצמי של המורה הצעיר. כיצד לבקר את המורה החדש באופן קונסטרוקטיבי. תרגול הפעלת משמעת בכיתה. בנית סולמות עולים בחומרתם להתמודדות עם בעיות משמעת. תרגול סופרוויזין על תפקוד המורה הצעיר בכיתה, בשעת שיעור בכיתה. דרכי לימוד והשפעתם על התנהגויות של התלמידים. בעיות בתקשורת בין אישית של המורה הצעיר עם סביבתו.
שיטת ההדרכה: הדרכה של מורים וותיקים ע"י משחקי סימולציה המדמים את אופן ההדרכה שלהם למורים הצעירים. רוב משך הסדנא המורים הוותיקים ילמדו בעצמם, על עצמם, כיצד לשפר את אופן הדרכתם. הכלי העיקרי בעזרתו ישפר המורה הוותיק את יכולת ההדרכה של המורה הצעיר הוא משחק הסימולציה. בדרך כלל ישתתפו בסדנה המורים הוותיקים המשמשים כחונכים. במקום משחקי סימולציה, ניתן להזמין מידי פעם את המורים הצעירים, כדי שהקבוצה תהיה נוכחת בשעת קבלת ההדרכה, וכדי לקבל מהמורה הצעיר היזון חוזר לגבי איכות ההדרכה. במקרים בהם אין מספיק מורים וותיקים בביה"ס, או שלא ניתן לקיים את החונכות מכל סיבה שהיא, ניתן לקיים סדנא אישית למורים החדשים.
|